Media-aandacht - Oorlogsslachtoffers uit Betuwe-West

Oorlogsslachtoffers uit gemeenten Buren, Culemborg en West Betuwe
Oorlogsslachtoffers West- Betuwe
Ga naar de inhoud

Media-aandacht

Vanaf 8.35 minuten
In april 2011 nam TV Gelderland contact op met de webmaster. Men had een artikel over twee Liendense oorlogsslachtoffers van hem gelezen in het Nieuwsblad Geldermalsen en wilde graag een item maken voor hun programma Gelderse Koppen. Op 28 mei 2011 was deze aflevering te zien.

Persaandacht

Luister hier naar het radioprogramma Studio Idzerda van 5 mei 2013. Het thema is Goed en kwaad. Tussen 33.45 en 42.10 minuten komt de webmaster aan het woord over een plundering van het woonhuis van de NSB-burgemeester Remmert in Geldermalsen. Drie daders werden hiervoor geëxecuteerd.

Helaas zijn alle bijna honderd arikelen die Van de Velde schreef in Culemborgse Courant, Stad Buren-Tiel en Nieuwsblad Geldermalsen over de oorlogsjaren in de West-Betuwe, niet meer te lezen op de website van BDU. Deze uitgeverij heeft de kranten in januari 2020 overgedaan aan De Zakengids en een jaar later is die weer overgenomen door Het Kontakt.

De webmaster heeft zijn artikelen die betrekking hebben op de  Tweede Wereldoorlog in de gemeente West Betuwe gescand en hieronder als PDF geplaatst.


Rectificatie:
Op 4 april 2013 publiceerde Richard van de Velde in Nieuwsblad Geldermalsen een artikel met de titel “Tragische oorlogsdood Geldermalsense jongemannen”. Onder het kopje “Dolle Dinsdag” schrijft de auteur dat de huishoudster van NSB-burgemeester Remmert, Teuntje van Zandwijk uit Erichem afkomstig was. Het betrof echter haar 10 jaar oudere zus C. van Zandwijk (1924-2005). Om misverstanden te voorkomen, wil de auteur dit graag rechtzetten en biedt hij oprechte excuses aan.
Terug naar de inhoud