Introductie - Oorlogsslachtoffers West-Betuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Introductie

Gemeente Geldermalsen
Sinds maart 2012 heeft Richard van de Velde 134 namen onderzocht van oorlogsslachtoffers uit de woonkernen van de gemeente Geldermalsen en worden de droeve omstandigheden vermeld, waaronder zij om het leven zijn gekomen.
De huidige gemeente Geldermalsen met zijn elf dorpen, bestond voor de oorlog uit vier gemeenten: Geldermalsen (met Meteren), Deil (met Enspijk, Rumpt en Gellicum), Beesd (met Rhenoy en Acquoy) en Buurmalsen (met Tricht). Bij het speuren naar de namen in deze gemeenten roept webmaster Richard van de Velde  vaak assistentie in van genealogiespecialiste Ludmilla van Santen en andere leden van het Stamboomvragenforum. 

Al decennialang mogen wij ons in Nederland verheugen over het feit in een vrij land te leven. Zij die de Tweede Wereldoorlog meegemaakt hebben, zullen het meest beseffen wat dat betekent. Ook de samenleving van de Geldermalsense woonkernen hebben daarvoor in de jaren 1940-1945 een hoge tol betaald. Het oorlogsmonument voor de gehele gemeente Geldermalsen in Enspijk is daar het levend bewijs van.
Dit is het digitale monument met de namen van door oorlogsgeweld omgekomen inwoners uit deze gemeente.

Zolang je naam genoemd wordt, leef je voort.

 
Zoeken op deze website
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu