Laatste Nieuws - Oorlogsslachtoffers Betuwe-West

Westbetuwse oorlogsslachtoffers
Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws

April 2018

In 2010 ging webmaster Van de Velde op zoek naar familie van Trevor Pike, een bij een crash van een bommenwerper bij Ingen omgekomen Nieuw-Zeelands bemanningslid. Zie voor gedetaileerde info: http://www.oorlogsslachtofferswestbetuwe.nl/crash-ingen-1942.html

Kevin Pike bij het graf van zijn broer in Amersfoort

Via een ingezonden stuk in de plaatselijke krant van zijn geboorteplaats Christchurch, kwam hij in contact met Kevin, een broer van hem. Deze 74-jarige man was zeer verheugd en gaf meteen aan dat het zijn grootste wens is om ooit nog eens de crashplaats en het graf van zijn broer te bezoeken. Om dat te verwezenlijken nodigde Van de Velde hen uit om met zijn familie over te komen en bij hem en zijn vrouw thuis te verblijven. Op 14 april bezocht hij de crashplaats net buiten Ingen en vervolgens ging hij naar het graf van Trevor in Amersfoort.
In Nieuw-Zeeland was dit groot nieuws, want dit artikel stond op 5 april 2018 paginagroot in The Star:
https://www.yumpu.com/en/document/view/59965773/the-star-april-05-2018  (doorbladeren naar blz. 14 en event. vergroter bovenaan pagina gebruiken)

Enkele dagen later was er op de Nieuw-Zeelandse TV ook een item daarover te zien:
De gesproken tekst uit de video staat eronder afgedrukt.

Op 18 april stond er in het regionale blad Stad Buren een uitgebreid verslag van de websmaster over dit bezoek: http://epal.bdumedia.nl/stadburen/20180418/#browse/12

23 april zond TV Gelderland een aflevering uit van de 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 en ze hadden hierin opnamen verwerkt van het bezoek van Kevin Pike aan de  crashplaats en graf van zijn onbekende broer. Behalve een memorabel  optreden van Kevin Pike,  kwamen Arjen Haneveer en de webmaster ook nog even aan het woord. Het begint rond  de 11 minuten van deze interessante aflevering over Gelderland tijdens  WOII. Klik hier maar eens.
Terug naar de inhoud